Havbruksselskap med massiv mønstring

Hele tolv havbruksselskap er med når Hardangerfjorden skal ryddes for plast og søppel 15. september. Sjømat Norge er en viktig partner for arbeidet og stiller seg selvsagt bak arbeidet for å bekjempe plast i havet.

– Rent hav er en forutsetning for alt liv, og vi er utrolig glad for å ta del i et så viktig prosjekt. Verdenshavene og miljøet i havet er et rent eksistensielt spørsmål, og i denne saken kan vi ikke gjøre nok. Derfor er det så gledelig å kunne ta del i den dugnaden som nå finner sted, sier Henrik Wiedswang Horjen, kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.

Under den nasjonale Strandryddeuka i september skal hele Hardangerfjorden ryddes fra innerst og helt ut til havgapet ved Bømlo. Sjømat Norge er samarbeidspartner med Hold Norge Rent, og er aktivt involvert i ryddeaksjonen.

– Det har vært oppløftende å se hvor mange aktører fra sjømatnæringen som har involvert seg i dugnaden. Det skulle bare mangle at vi ikke bidrar, sier Horjen.

Plastproblematikken har de siste årene virkelig blitt satt på agendaen. Anført av organisasjonen Framtidshavet med Kenneth Bruvik i spissen, mobiliseres det nå til en gigantisk aksjon for å rydde hele Hardangerfjorden for søppel.

Bruvik fullroser engasjementet fra sjømatnæringen.

– Vi er fjorden for miljøet sin del – for å gjøre den renere, mer bærekraftig og levedyktig. Det er en så vanvittig vakker fjord. Jeg trur at når vi får heie befolkninga ut her til å rydda, kommer de til å sette enda større pris på naturen rundt, sier initiativtakeren.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fleire nyhende

Me berre gjorde det!

Ein utruleg vellukka aksjon er over. Takka vera 2381 frivillige fordelt på 168 aksjonar langs heile fjorden klarte me å rydda 1004 km strandlinje og

Fjorden Ung miljøpris

Vinnarar av Fjorden Ung miljøpris

Ungdomsråda i Hardanger og i Sunnhordland, representert ved Isak Al Bayati og Elisabet, fann verdige vinnarar av verdas første Fjorden Ung Miljøpris – Nils Ivar

Fjorden Aid

Ikkje i Rosendal? Få med deg Fjorden Aid konserten live her på stream: